Onderzoek naar nieuwe tips in zaak gevonden baby

donderdag 27 juni 2013

Roermond - In de zoektocht naar de hereniging van moeder en het jongentje dat vorige week dinsdag werd aangetroffen in Roermond, heeft de politie tot nu toe een dertigtal tips binnengekregen via 0800 - 60 70 en anoniem via 0800 - 7000.

Vondeling

De baby werd een week geleden op dinsdag 18 juni, rond 06.05 uur's ochtends aangetroffen door een passant. Op de hoek van de Broekhin-Zuid metde Wilhelminalaan, lag het kindje gewikkeld in een deken op een groenstrook. Hetis direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische zorg.Afgelopen vrijdag mocht het jongentje het ziekenhuis in Roermond verlaten.Daarnaast maakte de gemeente Roermond vrijdag bekend dat er door de Burgemeestergeboorteaangifte is gedaan van het kindje.

Hulp van het publiek

De politie startte direct na de vondst met het onderzoek, in dehoop in contact te komen met de moeder van de baby. De vindplaats werd afgelopendinsdag door de forensische opsporing onderzocht. Woensdag was er eenpassantenonderzoek op de locatie. In aanvulling op het eerdere onderzoek werd opdonderdag met behulp van speciale apparatuur een360graden scan gemaakt van de vindplaats en de directe omgeving.

Naast het onderzoek deed de politie meermaals een oproep aan hetpubliek en de media te helpen, in contact te komen met de moeder. In dehulpvraag werd het publiek opgeroepen om alle tips en informatie, die mogelijkkunnen leiden tot hereniging van moeder en kind te melden. Ook via hetlandelijke televisieprogrammaOpsporingVerzocht werd tweemaal een oproep gedaan. Tot dusver zijn er dertig tipsbinnengekomen via het speciale telefoonnummer 0800 - 60 70 of anoniem via 0800 -7000.2013053930

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Herkenbosch | 112 alarmeringen Herkenbosch | Goedkoop Tanken in Herkenbosch | Supermarkten in Herkenbosch | Weerbericht Herkenbosch